De Start

De eerste keer dat ik Nederland bezocht, was vanwege een Sumi-e en Zazen workshop in Amsterdam in 2011. Ik was meteen geraakt door de schoonheid van het land, maar de ontmoeting met de hartverwarmende mensen raakte me zelfs nog dieper. Hun hartelijkheid en lach, hun ijver om te leren wat zo moeilijk is om te leren, om onder ogen te zien wat zo moeilijk onder ogen is te zien, deed me besluiten ook de volgende jaren terug te keren.

Vandaag ben ik erg gelukkig dat in de eerste week van september 2019 in Haarlem een nieuwe Zen-groep start die op vier ochtenden in de week zen-meditatie aanbiedt.  Het is de eerste Nederlandse Soto-Zen Groep die lid is van de A.Z.I. (Internationale Zen Associatie) en de A.Z.B.E. (Europese Associatie van Zen-Boeddhisten).

Ik zal zelf aanwezig zijn voor de openingsweek van de Zengroep op woensdag 4 september tot en met zaterdag 7 september. Ik hoop dat velen van jullie met ons mee komen zitten voor de ochtend-zazen! Ik wens ieder van jullie al het beste van de wereld.

In gassho,
Zen en Sumi-e meester Beppe Mokuza Signoritti